Apylinkės Gamta Idėjos šeimoms Maršrutai Vienos dienos išvykos

Pfäffiker ežero maršrutas – lengvam pasivaikščiojimui

Ciuricho vėliava ne šiaip sau mėlyna ir balta. Ne tik pats miestas ant ežero kranto, bet ir apylinkėse netrūksta mažų idiliškų ežerėlių. Vos pusvalandis traukinuku nuo pagrindinės stoties ir patenki į magišką tyliai raibuliuojančio Pfäffiker ežero žalumą. Ant Ciuricho ežero verda gyvenimas – kursuoja maršrutiniai laivai, vandens taksi ir nuomojami laivukai, burzgia kateriai, švilpia jachtos, gausu vandens dviračių ir baidarių.  O 2 km ilgio Pfäffiker ežerėlyje – vos kelios žvejų valtelės ir nendrėse besišnekantys vandens paukščiai.

Visas ežeriukas yra gamtos rezervatas ir lengvai apeinamas gražiu, patogiu keliuku per 2-3 valandas. Beveik 10 km takas veda pro bekraštes pievas, tyvuliuojančias javų jūras su raudonais aguonų taškeliais, pro romėnų laikų tvirtovę ant kalvelės, pro drėgme ir irisais alsuojančias pelkes, jaukius lieptelius meditacijoms, pro vynuogynų arkas ir du nuostabius paplūdimius – Auslikon ir Seegräben.

Pakeliui galima aplankyti Jucker ūkį ir ne tik skaniai papietauti (bufetas), bet ir įsigyti vietinių sezoninių gėrybių jų parduotuvėlėje. Vasarą patiems galima pasiskinti uogų ar pasigriliuoti parduotuvėlėje pirktų skanumynų, o vietoje gaminami ledai – fantastiški!

Patarimas: važiuodami iš Ciuricho nesusimaišykite traukinių maršrutuose, nes Pfäffikonai yra du – Švyco kantono Pfäffikon SZ ir Ciuricho kantono Pfäffikon ZH. Iš to pačio kelio traukiniai vyksta į juos abu, todėl atkreipkite dėmesį į tas dvi paskutines raides – jums reikia ZH!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *