Apylinkės Ciurichiečiai Naudinga info

Ciuriche apsiribokite kilogramu baravykų!

Grybai – populiarūs šveicarų virtuvėje, bet juos mieliau perka parduotuvėje, mokėdami kaip už gerą mėsą, nei renka patys. Keista, nes Ciurichas, kaip ir visa Šveicarija, apsuptas grybingų miškų. Toli važiuoti nereikia: Ciuriche keturiuose kalnuose baravykai laukia savo rinkikų – Uetliberg, Hönggerberg, Zürichberg ir Adlisberg.

Bet dar nepulkite į miškus, nepabaigę skaityti, nes jų rinkimo taisyklės – griežtos, o baudos už jų nesilaikymą – milžiniškos.

Taigi, TRYS taisyklės, kurias būtina žinoti:

1. Draudžiama grybauti pirmas dešimt kiekvieno mėnesio dienų ir nuo 20.00 iki 8.00 val.

2. Ciuricho kantone galima surinkti ne daugiau nei 1 kg žmogui per dieną. Pareigūnai kontroliuoja prie populiariausių grybavimo vietų, o baudos už kiekvieną papildomą kg siekia šimtą frankų. Jei būtinai reikia daugiau, važiuokite į Berno ar Graubiundeno kantonus, kur taisyklės truputį atlaidesnės – leidžia 2 kg žmogui.

3. Grybauti draudžiama didesnėmis nei 3 suaugę žmonės grupelėmis, jei jie nepriklauso tai pačiai šeimai.

Ir sveikatos vertės patarimas:

Tas pats grybas Lietuvoje nebūtinai yra valgomas Šveicarijoje. Pvz. rudmėsės yra ne tik nevalgomos, bet ir nuodingos. Todėl protingiausia surinktus grybus parodyti kontrolieriui (Pilzkontrolleur), kurie dirba daugumoje miestukų grybų sezono metu. Įvedus savo gyvenamos vietos ar grybų rinkimo vietos pašto kodą, parodys vietinių kontrolierių kontaktus. Jie nemokamai patikrins jūsų grobį ir, esant reikalui, patars.

O saugiausia – tiesiog rinkti vien baravykus, kurių čia apstu! To ir linkiu – visada rasti po lygiai kilogramą baravykų!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *