Aktualijos Ciurichiečiai Istorija

Mens-Atostogų projektas Ciuriche

Ciuriche moterys gerbiamos: ilgus šimtmečius miestas turėjo savo princesę ir buvo valdomas Moterų katedros. Vyrai joms leido balsuoti net 20 metų anksčiau nei Apencelerio kantone. Moterų valdymo tradicija tęsiasi, nuo 2009 m. Ciurichas išsirinko merę Corine Mauch ir iki šiol vis ją perrenka. Miesto moterys iki šiol turi TIK SAU pirtis ir maudykles prestižinėje vietoje priešais savivaldybę miesto centre. Net miesto angelas – moteris! Drąsiai galima sakyti, kad moterims Ciuriche gyventi tampa vis lengviau ir geriau.

Todėl nestebina ir šįmet startavęs pilotinis projektas MENS-ATOSTOGOS: kiekviena moteris gali pasiimti iki 5 dienų (!) atostogų menstruacijų dienomis. Kas mėnesį! Stebina tik tai, kad sukėlė tiek emocijų ir tokių karštų diskusijų.

„Mes pačios sau kenkiam”, šaukia vienos. „Kas norės priimti į darbą žmogų, kuris už tą patį atlyginimą vietoj 21 dienos dirbs 16?”. „Kur lyčių lygybė?!”, piktinasi kiti. O treti stebisi, kodėl negalima sunkių menstruacijų traktuoti taip pat, kaip kitus skausmus, pvz artrito ar migrenos priepuolius.

Projektas/eksperimentas truks dvejus metus, kol kas jame dalyvaus tik miesto administracijoje dirbančios moterys, neapibrėžtos lyties bei transeksualūs asmenys.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *