Nuotraukoje: "Sihltaler" 2019 11 22
Aktualijos Ciurichiečiai

Ciurichiečių galvoskaudis, kaip išleisti pinigus

Šią gegužę Ciuricho kantono bankas švenčia 150 metų jubiliejų ir ta proga dovanoja 150 milijonų šveicariškų frankų kantono gyventojams, t.y. 162 savivaldybėms.

Kiekviena jų gaus dalį šio lobio, priklausomai nuo gyventojų skaičiaus, tad jau nuo praėjusių metų tai – bene aktualiausia pokalbių tema visame regione aplink Ciuricho ežerą. Kam išleisti dovanotus pinigus?

Bankas nekelia sąlygų, kaip privalo būti panaudota jų dovana, bet pageidauja, kad už juos būtų padaryta kažkas ypatingo žmonių gerovei, kažkas, kam paprastai pritrūksta biudžeto.

Pradžioje netgi buvo idėja tiesiog tiesiog išdalinti kiekvienam gyventojui po 100 frankų, bet daugumai pasirodė nepriimtina. Daugelis savivaldybių planuoja išleisti dovaną biudžeto sulopymui, bet yra ir kūrybingesnių bendruomenių.

Ciuricho miestas, kuris gaus 13,6 milijono, paskelbė projektų konkursą vaikų, jaunimo ir klimato bei aplinkosaugos temomis. Winterthuras savo 3,7 mln skirs miesto parko atnaujinimui, Urdorfas įrengs aikštelių griliavimui, Horgenas finansuos savo miesto šventes, kurioms vis pritrūksta lėšų, Zumikonas pirks mokyklai fortepijoną.

O top 3 originaliausi:

Bäretswilis investuos į savo kronikas ir parems garinių traukinių mylėtojų bendriją.

Hettlingenas visiems gyventojams nupirks metinius abonementus į zoologijos sodą

Langnau am Albis pastatys laiptus priėjimui prie upės.

Ką šiuo klausimu nusprendė Tavo savivaldybė ir kaip balsuotum išleisti dovaną Tu?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *