Apylinkės Ciurichiečiai Ekskursijos Ciuriche Gamta Miestas

Ekskursijos Ciuricho ežiukų prieglaudoje

Beveik miesto centre ramioje gatvelėje įsikūrusi ne juvelyrinė ir ne restoranas, o ežiukų prieglauda. Sergantys arba nepakankamo svorio spygliuotieji čia randa puikią nemokamą sanatoriją, o priaugę privalomą žiemos miegui svorį (ne mažiau pusę kilogramo), paleidžiami atgal į savo įprastus žalius namus – vieną iš daugybės Ciuricho parkelių, sodelių ar privačių kiemų.

Ežiukų centro darbuotojai mielai veda ekskursijas, kad sugriautų klaidingus vaikų ir suaugusių įsitikinimus. Pvz., užaugę tarp pasakų knygučių paveikslėlių, vaizduojančių ežį su puikiu obuoliu ant nugaros, tikim, kad tai – jo mėgstamiausias skanumynas. O pasirodo, ežius vaisiai ir daržovės domina tik tada, jei juose gyvena skanus kirminas, tad, pasodinti ant vaisių dietos, jie miršta iš bado…

Šį savaitgalį ežiuku prieglaudoje ramybės nebuvo. Ciuricho žaliajam departamentui paskelbus apie viešą ekskursiją, pasipylė tiek norinčiųjų skambučių, kad teko rengti keturias ekskursijas vietoj vienos. Mums irgi pavyko į vieną jų įsipaišyti – buvo labai įdomu, ir ne tik vaikams!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *