Apylinkės Miestas Naudinga info

Butų nuomos skelbimų terminologija

Žmonės, kurie ieško nuomojamo būsto Ciuriche, verti medalio, nes norinčių daug, o butų labai mažai. Todėl miesto dienraštis Tages Anzeiger surinko dažniausiai vartojamų skelbimuose frazių paaiškinimus.

Jei patiems šveicarams sunku susigaudyti, ką jau bekalbėti apie užsieniečius. Pavyzdžiai:

Singlewohnung nereiškia, kad reikia būti viengungiu, kad gautum tokį butą, o tik tai, kad butas tikrai mažas ir gyventojui teks išsiversti su labai mažai erdvės.

O užrašas Erstbezug; Erstvermietung reiškia, kad tai atviro išplanavimo butas naujai pastatytame name, turintis skalbimo mašiną su džiovykle vonioje, dvigubas plautuves ir kiekviename kambaryje kur nors prilipdytas ekranėlis, jų nuomos kainos prasideda nuo 2500 Fr per mėn 2 kambarių butui.

Radus frazes saniert ir frisch renoviert, galima tikėtis neatpažįstamai pakeisto buvusio senovinio butuko  Sienas išgriauna, grindis iškloja juodomis akmens plytelėmis, virtuvėje – milžiniškos, baltos blizgančios spintos. 3 kambarių butų kainos prasideda nuo 3 tūkst. Fr. per mėn.

Žodis möbliert greičiausiai reiškia, kad butas atrodo, kaip iš dešimties metų senumo IKEA katalogo, o kaina beveik kaip už gyvenimą viešbutyje. Žmonėms, kurie spaudžiami laiko ir neturi kur dingti.

Untermietetai butas su baldais dažniausiai labai trumpam laikui – 5-6 savaitėm.

Angliškų skelbimų rekomenduojama net neskaityti, nes jie visada stipriai perbranginti, skirti turtingiems ekspatams, kurių firmos moka už jų nuomą.

Šis tekstas bei nuotraukos yra ciurichas.lt nuosavybė ir negali būti kopijuojama, perspausdinama ar kitaip platinama, išskyrus gavus redakcijos leidimą. Dėl leidimo rašykite ilona@ciurichas.lt Ačiū!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *