Ciurichiečiai Ekskursijos Ciuriche Kultūra Maršrutai Miestas Tradicijos Vienos dienos išvykos

Ciuriche teka šokolado upės

Yra šalis, kur šokolado upės teka… Aišku, ta šalis – Šveicarija.

Kur gi kitur galėjo gimti šūkis „šokolado – visiems!“?  

Kur kitur galėjo būti išrastas pieniškas šokoladas, jei ne čia – po idiliškas Alpių pievas kopinėjančių karvučių šalyje?

Kur kitur galėjo iškilto 100 milijonų vertės statinys, skirtas tik šokoladui ir jo 5 tūkstantmečių istorijai?

2020 m. rugsėjį Ciuricho paežerėje – Kilchberge – iškilo Lindt šokolado karalystė, šveicariškai kukliai pasivadinusi šokolado namais. Jos neįmanoma nepastebėti: kvapas išduoda iš toli, o ir adresas neklaidina – Šokoladinė aikštė Nr.1 !

Ir nei kiek nesutirštinau apie tas šokolado upes – jos tikrai teka! Viena jų trykšta didžiausiu pasaulyje 9 metrų aukščio fontanu, bet skirta tik akims ganyti. O degustacijos salėje sklinda nepakartojamas laimės kvapas nuo trijų mažesnių skysto šokolado fontanėlių – balto, pieniško ir tamsaus. Imi vienkartinį šaukštą ir ragauji ragauji ragauji.

O tada vėl ragauji, tik jau pagamintus šoko rutuliukus kitoje salėje.

O tada dar trumpam nusimeti kaukę ir pykšteli asmenukę su ne tik tenisą, bet ir šokoladą dievinančiu R.Federeriu, kuris pats valgo ir savo vaikams leidžia, tik paskui prižiūri, kad jie atitinkamai ir pajudėtų.

Čia gali pasigaminti ir savo šokolado plytelę ar išsilieti velykinį šokozuikį ar kalėdinį šokomeškutį.

O tada dar gauni naujausios rūšies šokoladukų lauktuvėms ir, jau visiškai išsilydžiusi nuo dieviškų kvapų ir skonių, patenki į fabriko parduotuvėlę, kad parvežtum ir artimiesiems „geriausių vaistų nuo beveik visų ligų“… 😊

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *