Architektūra Ciurichiečiai Ekskursijos Ciuriche Kultūra Miestas Naudinga info Tradicijos

Paskutinį rugsėjo savaitgalį Ciuriche architektūra – visiems

Po to, kai šįmet nelygioje kovoje su virusu krito tradicinė, populiarioji Ilgoji muziejų naktis, mieste tvyrojo nerimas. Bet optimistinės prognozės pasitvirtino ir šį savaitgalį Ciuricho gatvėse skambėjo „Architektūra – visiems!

Visa Šveicarija – tai didelis, išpuoselėtas muziejus: kai visoje Europoje degė miestai ir krito bombos, ji kaip ežiukas susigūžė į spygliuotą rutuliuką ir pralaukė baisius laikus. Tad niekur kitur neliko tiek svarbių istorinių, puikiai išlaikytų pastatų ir gatvių, o neskylėti miestų biudžetai leidžia ypač brangias restauracijas ir netgi milžiniškų pastatų perkėlimus.

Kasmet paskutinį rugsėjo savaitgalį profesionalūs ir mėgėjai architektai, o ir šiaip besidomintys pastatais bei jų istorijomis užsižymi savo kalendoriuose „Open House Zurich“ – atviros architektūros dienas Ciuriche.

Šįmet jau penktąkart vykusiame renginyje ne tik savo duris vėl plačiai atidarė paprastai neprieinami viešumai pastatai, bet ir vedamos nemokamos ekskursijos ypatinguose architektūriniu požiūriu privačiuose namuose, teatruose, muziejuose, biuruose ir dirbtuvėse.

Tiems, kas svajoja palandžioti po Liepų kalno (Lindenhof) urvus ar pasižvalgyti nuo Šv. Petro bažnyčios bokšto, ar pamatyti gražiausią Europoje policijos laukiamąjį ar dar ką nors iš 100 ypatingų patirčių – šį savaitgalį šios svajonės PILDOSI!

Patarimas: užsiprenumeruokite openhouse-zuerich.org naujienlaiškį, kad suskubtumėte užsirezervuoti savo ekskursiją laiku, nes norinčių daugiau nei vietų. Bet nenusiminkite, jei kur nors nespėsite, atkakliai stebėkite rezervacijas – jei kas nors atsisakytų, kas iškart rodoma jų internetiniame puslapyje. O blogiausiu atveju – pamatysite kitais metais! 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *